V objemu

 prefinjenih tkanin.


Sedim na robu slikovitega jezera in lovim jesenske žarke. Zlata svetloba išče pot skozi odpadajoče listje in še preden preštejem vse proste dneve do konca tega leta se zavem, da jih ni prav veliko. A nič zato, ker sem tudi takrat v objemu ljudi, dogodkov in majhnih stvari, ki me navdušujejo in polnijo z novo energijo.

Tako sem pred časom spoznala Katarino. Prisrčno, nasmejano, kreativno in zabavno bitje, ki svoje ideje pridno tke v nosljive kreacije in tako nadaljuje družinsko tradicijo. Njena energija te zaobjame in želis si, da te ne bi nikoli izpustila, ker je tako pristna in iskrena. “Čisto moj stil”, sem si mislila in z veseljem sem del njene kolekcije za pomlad/poletje 2014, ki jo predstavlja tudi na Mesecu oblikovanja.


Vsaka njihova kreacija je svojevrstna in narejena iz naravnih materialov, ki se lepo prilegajo telesu in z njim dihajo. Preproste, a privlačne linije narejene z veliko ljubezni do ohranjanja izročila, ki se odlično znajdejo med sodobnimi trendi. Le kdo bi si mislil, da to nastaja na preprostih ročnih statvah, ki jih je naredil Katarinin oče in še danes služijo svojemu namenu.

FOTO: Bojan Senjur, www.senjur.comTe prikupne tkanice najdete sedaj tudi na Ciril Metodovem trgu 5 v Ljubljani. Tam boste zelo verjetno srečali Katarino, ki že tke v glavi nove projekte za naslednje leto in lahko vam prišepnem, da bo še veliko lepega za videti. :)V butični trgovinici najdete še tekočo kolekcijo, ki vas bo objela v hladnih dneh. Volna in volna z bombažem stkana v jesenske barve so prava paša za oči. Njihove stkane zgodbe lahko spremljate tudi na FB strani Ročno tkanje Mrzelj.

www.katarinamrzelj.si