”Night Fever”

JK Pajkice

 V soju mestnih luči hitim, da se s tabo dobim …

Vročina še ni izpuhtela iz razgretega asfalta in pred očmi imam samo še kocke ledu v svoji najljubši pijači.  Taxi me že čaka pred vrati stanovanja, ko na radiju zaslišim znano melodijo skupine Bee Gees. V prijetnih ritmih glasbe se približujeva centru. Taksist ustavi pred rdečo lučjo na semaforju, plačam in hitro ujamem še zeleno za čez prehod.

JK Pajkice

Spet zamujam … si mislim, ko mi zazvoni telefon. Glas na drugi strani  potolaži mojo skrb in sporoči, da tudi on zamuja.  Še dobro!  Nočem dajati vtisa, da sem pozna samo zato, ker nisem vedela katere čevlje naj obujem. Za ta poseben večer sem pogumno izbrala rdečo. Priznam, ni moja najljubša, a danes nekako ‘sede’. Vročica se stopnjuje, ko vstopim na teraso dogovorjenega lokala in ne najdem  proste mize. Zbegano gledam naokoli, ko vidim njegovo silhueto na ulici.

JK Pajkice

”Pridi, greva – imam plan B!” se nasmehne in s prstom pokaže proti gradu. Peš? Hm. Skeptično ga pogledam, a situacija kmalu postane zabavna, ko se oba sezujeva in hojo po prašni poti nadaljujeva bosa …


FOTO: Urška Košir, www.urshika.com  //  HVALA:  Erik in Manja


Pajkice ”Night Fever” najdete TUKAJ.