Pozor, huda mačka!

DSCF5847

Ko sem sedla za volan, se je zgodilo tole …


Ne mačka za eno noč, bil je pravi mačkon za cel vikend, ki sliši na ime JAGUAR F – PACE! Kot prava velika družina smo se petkovo popoldne štirje odrasli in en otrok odpravili na dogodivščino. Fotografijo vse prtljage vam raje ne pokažem, ker bi si mislili, da se odpravljamo na pot za mesec dni. Ja, s seboj smo imeli praktično vse! Prtljažnik je pogumno “požiral” vse naše torbe, na koncu še otroško kolo in se elegatno zaprl z nežnim pritiskom na gumb.

PRIZNAM, z avtomobili me je težko očarati, ker se moje znanje osnovne opreme in vidnih delov avtomobila konča pri konjih. Torej, koliko konjev se skriva v motorju in kje tako silovito dirjajo me niti ne zanima – pomembno je, da gorivo ni na rdeči lučki in da me avto pripelje od točke A do točke B – se še kdo strinja z mano?

AMPAK, ta lepotec je vendarle vzbudil malo drugačno zanimanje v meni. Prvič, ker je “na visokem” (je športni SUV), prostoren kot moja dnevna soba, seksi zunanje oblike in všečen od znotraj. Ja, kaj hočem – tudi avtomobile ocenjujem najprej po izgledu, po izkricah v očeh oz. lučkah.

VOŽNJA je bila “smooth” kot še nikoli. Volana se dobro oprimeš že po začetnih vrtljajih, ko mačkon začne presti. Res dober občutek v vožnji! Predvsem varen, kar je najbolj pomembno. Z njim sem kar malo odtavala in pozabila na družbo v avtu, vsi so bili udobno zleknjeni na sedežih in se počutili kot doma. Za posebno atmosfero poskrbijo notranje ambientalne luči, ki jim lahko spreminjaš barvo. In to še ni vse, kar se svetlobnih presenečenj tiče! Ko smo prispeli v Korte je bila že tema in takrat ti pozornost ukrade snop svetlobe na tleh, ki prihaja iz spodnjega dela vrat. Avto ti da jasno vedeti kdo te vozi in Jaguarja sem tisto noč tudi sanjala … čisto me je zmešal.

Če bi lahko, bi ga vzela s seboj v posteljo – a kaj, ko je res velik. Lažje bi jaz zaspala v njegovem objemu. Tako pa smo raje zaspali v objemu prijetne sobe v Stari Šoli Korte, ki sem jo pred kratkim prenovila. POGLEJ, kako je potekala prenova >> TUKAJ.

ZJUTRAJ me je potrpežljivo čakal na dvorišču in videlo se mu je, da je pripravljen na avanturo! Ja, tudi jaz sem bila “ready” za obvezen “photoshooting” na obali morja.

Ko sva takole (sicer nepravilno!) parkirala, sva takoj dobila nove oboževalce. No, izkazalo se je, da je ON dobil res zagriženega  oboževalca, ker sem se mu morala jaz umakniti … hm.

Moj spremljevalec nas je za tem elegantno pripeljal (skoraj) do restavracije CAPRA v Kopru, kjer smo nazdravili novim dobrim časom. Ja, ob takšni družbi se čas malo ustavi in lahko resnično uživaš.

Ha, ne morem mimo tega, da sem spotoma na bolšjem trgu (obožujem ga!) v Kopru kupila še tale star lesen stol. Že na začetku sem omenila, da smo spravili na “tone” prtljage v našega “mačkona,” a ne? No, morali smo narediti prostor še za moj nov nakup. Družba je seveda zavijala z očmi, češ kaj bom še z enim stolom, jaz pa sem imela nasmeh do ušes.

Ko sem že mislila, da me je zapeljal na kosilu, je prišel večer. Portorož je bil pred nekaj tedni še ovit v romantično decembrsko vzdušje in sprehod po promedani je bil prava paša za oči. A ker si je naš Jaguar zaželel še malo več cestne dinamike smo se odpravili še do bližnjega Trsta. Saj veste, na kavo.

Preden smo se zares odpravili iz Pirana na Goričko, pardon Pokljuko, je bila obvezna sprostitev še v Thalasso centru in bazenih našega Pramorja. Za piko na i pa smo se posladkali še v slaščičarni Cacao. Če še niste poskusili njihovo vročo temno čokolado z arašidi in smetano – mmm, priporočam!

Še zadnji pogled proti morju in moj konjiček je ogrel motor za pot navzgor. Zdi se mi, da mu mestna vožnja med palmami zelo ustreza, rad se važno sprehaja po promenadi, a tudi soja luči se hitro naveliča in išče nov teren. Daleč od blišča, bližje naravi. Palme sva zamenjala z elegantnimi smrekami, slano ozračje je zamenjal vonj po divjini in nekaj snežink. “To je življenje!” Smo vzklikali v en glas.

>>> Že ko sem sedla za volan, sem vedela, da se bo zgodilo nekaj lepega in res se je. Hvaležna za čudovit vikend!

Za vpogled v moje vsakodnevne dogodivščine mi sledi na Instagramu. >>


Za nepozaben vikend z Jaguarjem se zahvaljujem avtohiši A – COSMOS.

Več podrobnosti o Jaguarju F-PACE si preberi TUKAJ.

Če želiš tudi ti preskusiti vse konje, ki jih skriva ta lepotec >> se prijavi na TESTNO VOŽNJO.