Pod Palmo

 V posebni družbi!


Ko se sedaj že grejem v volnenih nogavicah ob kaminu, mi misli še vedno uhajajo daleč na jug, kjer sem bila še dva dni nazaj. Zamižim in pred mano se izriše pogled na širni Indijski ocean, sonce me ravno prav greje in senco mi delajo očarljive palme. To je raj na Zemlji! Še bom šla na južno obalo Kenije in ležala prav pod to palmo! In pika! :)

Takšne trenutke rada izkoristim tudi za čečkanje po papirju, na katerega želim vtisniti del okolja. Družbo so mi na potovanju delali tudi prav posebni svinčniki in za to posebno mesto so bili kot nalašč. Morda ste že slišali za SPROUT – svinčnik, ki raste? Priznam, jaz šele pred kratkim.  Ideja, da lahko po uporabi ta svinčnik tudi posadiš, se mi je zdela odlična! Iz njega sicer ne prileze visoka palma (čeprav, bi mi bilo to še bolj všeč, morda nekoč?), ampak zelišča, ki jih lahko uporabljamo vsakodnevno v kuhinji. Zelo koristno! In kako stvar deluje v praksi? Takole:

Na konici svinčnika je namesto radirke posebna kapsula v kateri so semena začimb. Ta se ob stiku z zemljo (in seveda vodo) razgradi in čez čas imate lahko doma pravi mali vrtiček začimb. Jaz bom za svoj rožmarin, koriander in žajbelj morala narisati še kar nekaj palm, preden bodo rastlinice ugledale luč sveta. Grem, torej, “veselo na delo”!


Več o svinčniku, ki raste, si preberite na spletni strani: www.posadisvojsvincnik.si. Spremljate jih lahko tudi na njihovi FB strani.

Pa dobro letino želim! ;)