Ne ugasnite lučk!


Sedim na postelji, zavita v mehko jopo in še vedno oblečena v pižamo (ura je ena popoldne). Ne spomnim se, kdaj sem tako dolgo ležala v postelji in ko sem iz torbe vzela računalnik, sem se zavedala, da ga nisem odprla (že) tri dni. Waaaw, tri dni! Kakšen dosežek. Ko te prvi dan začnejo že malo srbeti prsti, sem ga sedaj s težavo potegnila na plano.

Čeprav!  Zvok tipk in tole udobno gnezdenje v topli pižami, pa še čaj in kava sta na poti … nič mi ne manjka. Moj »happy moment« ali »Hyggelig«, kot bi rekli danci.

Če mi topla pižama ni dovolj (in če nimam pri sebi živega radiatorja :D ), je tukaj še vedno stari dobri termofor. Vroča voda dela čudeže! V skodelici čaja in v tej v mehki prevleki, ki se lahko sname in opere.  Dober razlog za “biti doma cel dan” na siv in hladen dan. Ok, priznam tudi, da je bil praznični december kar naporen in en dan poležavanja mi bo prišel še kako prav ( »hvalabogu, da smo tudi 2. frej!«).

Razmišljam o zadnjih dneh novega leta … Bilo je res sproščeno, veselo, polno lepih želja, na trenutke čarobno. Druženja, smeha (ni čudno, da mi smejalne gubice ostajajo :D ) in plesa polno. Želim si, da bi del tega vzdušja nosili s seboj skozi celo leto. No, če malo pomislim, ga vendarle. Le namesto smučanja se bomo že počasi pogovarjali kdaj/kam gremo na morje in kuhano vino bomo zamenjali za kakšna novo poletno pijačo.

Po vsej novoletni evforiji je že takoj v začetku januarja čutiti, da se vse malo “spusti”. Veselje potihne, lučke se že kmalu ugasnejo in čarobnost izgine. Vendar jaz nočem ugasniti svojih lučk in veselja, ki pride z njimi! Zakaj ne bi gorele celo leto, če mi pogled nanje, ko se zvečer zleknem na kavč, ustvarja prijetno vzdušje. Pa kaj zato, če gorijo celo leto, saj škoditi ne morejo.

Jutri je že prvi delovni dan v tem letu. Ni časa za melanholijo, čas je za nove plane. A, ne ugasnite lučk! Vsaj tistih v vašem srcu ne, saj je z njimi lahko vsak dan Božič ali Novo Leto. Zakaj bi pila samo čaj ali kavo, če lahko oboje. Razlogov za praznovanje je neskončno! Na čimveč srečnih trenutkov v 201∞! ;)


Zima še ne bo kmalu odšla, naredimo si jo zanimivo! Vse izdelke za udobno “gnezdenje” v svojem stanovanju  sem našla v prodajalni Women’secret v City Parku, Ljubljana.

Več udobnih pižamic in drugih izdelkov WS najdeš na njihovem Facebook profilu.