Kje je zimska pravljica?

Pogrešam ga …


Sneg namreč, vi ne? No, tudi jaz ga nisem pred leti, ko sem raje naredila kakšnega snežaka ali se spustila po hribu s sanmi. Smučanje sem gledala le na televiziji, dokler me zares ni očaral pogled na zasnežene gore in tisti zvoki smuči ob zavojih profesionalnih smučarjev. Ja, kakor se sliši noro, smučati sem začela ravno zaradi tega. Prepričana sem bila, da bom tudi jaz tako zavijala in da bo vedno sijalo sonce!

Z lahkoto seveda ni šlo, kot vsaka stvar, ki se jo lotiš prvič. Ja vem, sidro je za sedenje, ne za držanje z rokami … A kaj sem mogla, če sem na polovici klanca, ne vem kako, zdrsela dol in se panično oklepala palice, kot da se borim za življenje in skoraj že klicala na pomoč!

Po začetnih učnih urah in ne malo spektakularnih padcih je bil moj učitelj smučanja pravzaprav presenečen: »Punca, imaš nekaj talenta!« In to ugotovim šele sedaj! Morda bi me (najmanj) čakala kariera Tine Maze in vsi tisti globusi … ah, drugič. Svoje smučarsko veselje tako raje delim z najbližjimi in tudi sončenje na ležalnikih je krasna dejavnost, ki spada zraven. Mimogrede, ena izmed mojih ljubih disciplin, poleg tiste: »Pazi, da se v koga ne zaletiš«, je merjenje vmesnega časa v lovljenju sončnih žarkov. Po nekaj »divjih« spustih se vsekakor utrudiš in postanki so nujni.

Prav tako je nujna dobra (in lepa!) oprema – od oblačil do smučarskih vezi. Čelada? Da! Ni najbolj fotogeničen element (to bodo vaši FB prijatelji že razumeli), je pa vsekakor koristen. »Kompenziraš« jo lahko s hudo kapo HotWhat takoj potem, ko se usedeš, da bi si naročil domači planinski čaj.

Če pa bi se radi pohvalili še z novo opremo, ki jo skrivate pod jakno, vam svetujem, da si čaj naročite nekje na toplem. Sedenje v koči ob kaminu je vedno »cozy« ideja, vendar vam zna biti hitro prevroče, tako je priporočljiva zdrava distanca. Razen, če si zelo želite pokazati tudi najnovejši model smučarskega spodnjega perila (namig: morda prihranite za drugo priložnost).

~ Jaz sem vedno za “Pink” ~

Priložnosti, da doživite »zimsko pravljico« je veliko, a le od vas je odvisno, kako si jo boste pričarali. Verjemite pa, da je možna tudi brez snega ;) . Uživajte!


Pri moji pravljici so mi pomagala oblačila za prosti čas blagovne znamke HotWhat, ki jih najdete v novi prodajalni Vostok Concept na Tavčarjevi 12, v Ljubljani. Sledite jim lahko na Instagramu, pripravljajo pa tudi on-line shop: www.hotwhat.eu.

Huda je tudi ponudba za moške! Najbolj so me očarale bordarske /smučarske jakne in hlače. Te so iz res kvalitetnih materialov, super kroji in všečni modeli. Psssst, pa še znižanja so! ;)

Hvala ❤