Jaz sem za naravno!

Kozmetični izdelki na osnovi MELISE


Po navadi uživam v čaju iz melisinih lističev, a tokrat sem odkrila čisto novo kozmetiko pri naših sosedih, ki jo razvijajo v svoji Hiši čarobne trave (Kuča magične trave). Že samo ime me je pritegnilo, ker sem želela vedeti, kaj je tako čarobnega in kakšna trava pri njih raste. Ugotovila sem, da je “trava” skupno ime za vse rastline iz katerih izdelujejo svojo kozmetiko, ki tudi nosi certifikat “EKO”.

Sama že nekaj časa uporabljam melisin tonik in melisino anti-age kremo (vem, da jo še ne bi potrebovala s tem predznakom, ampak enostavno mi je sama tekstura in naraven vonj kreme zelo všeč ;) ). Tonik deluje protivnetno in se priporoča za čiščenje problematične kože, za umiritev razdražene kože po britju, primeren pa je tudi za nego doječkov. Sama si z njim osvežim obraz pred nanosom kreme.

Ker je zadnje čase veliko govora o naravnih deodorantih, je tale iz sestavin melise, organskega sončničnega olja, koruznega škroba, sode bikarbone in čebeljega voska lahko rešitev tudi vašega neprijetnega vonja. :)

 

Seveda brez kreme za roke v naših torbicah ne gre, posebno v hladnejših mesecih je melisina krema primerna za vsakodnevno nego rok. Všeč mi je, ker se hitro vpije in se v njej prepletajo vonji kamilice in melise.

Zelo zanimiv pa je tudi tale izdelek – “Poživljajoča masažna ploščica za telo”. Čisti čebelji vosek z meliso in s semeni groznih pečk omamno diši!  Uporabljam ga po tuširanju, ker se v stiku s toplo kožo vosek rahlo stopi, kožo nahrani in jo prijetno zmehča. Takšna masaža poživi celo telo,  prijeten sladek vonj pa bo vabljiv tudi za druge! ;)


Podroben opis vseh izdelkov najdete TUKAJ. In ne skrbite – pripravljajo tudi stran v slovenščini. :)

Za dodatna vprašanja in naročilo vam je na voljo Kuča magične trave.

www.kucamagicnetrave.com