Kimono

 


Morda ni naključje, da mi je bila “sreča dostavljena” ravno takrat, ko so se začeli odpirati cvetovi japonske češnje. Kot  da bi naznanjali njegov prihod. »Stvar za nošenje«, kar v prevodu pomeni beseda »kimono«, je od tistega tradicionalnega oblačila ohranil značilno zapiranje na preklop s pasom in krajše široke rokave. V sodobnem času je s pomočjo oblikovalcev doživel različne preobrazbe in morda je končno čas, da se znajde tudi v naši omari.

“Delivering happiness” – Women’secret


Verjetno ga ima marsikdo doma, vsaj v obliki kopalnega plašča ali jutranje halje. A ker smo kimono trend letos zasledili tudi na svetovnih modnih pistah, ki napovedujejo »must have« kose oblačil, se z njim ne bomo več skrivali le doma. Sedaj se lahko z nami sproščeno poda v nove avanture.

Če imate dovolj izostreno oko, lahko takoj opazite mojo napako pri preklopu – kimono se namreč praviloma zavije okoli telesa z levim delom čez desnega. Razen v primeru, da ste truplo, pripravljeno za pokop. :)


Pa dajmo letos kimonu privoščiti malo več svobode! Nihče prav zares nima rad zategnjenega pasu, a ne? Zato tudi ni nujno, da nas zanima katera stran je po pravilih na vrhu in katera spodaj. Jaz sem za to, da se pas lepo sprosti in ogrinjalo plapola na vse strani. Lahek kimono bo iz prestola v toplejših dneh zagotovo za kakšen stajling ali dva izpodrinil jopo. Vsaj pri meni jo je. Minuli teden, ko je že skoraj dišalo po poletju…


Kimono WOMEN’SECRET / majica HOTWHAT / jeans ZARA