VINO & RIBE


Ponavadi so ribe bolj poletna tema, vino pa je tako ali tako vedno aktualno, sploh v teh prazničnih dneh. A ko združiš to dvoje dobiš zmagovalno kombinacijo manjše restavracije v Stari Ljubljani, ki jo je lastnik poimenoval Bistro Vino in Ribe. Notranjost bistroja je zares zaživela šele pred kratkim, ko smo skupaj naredili manjši “lifting”, ki je bila sila neboleč in zabaven.

KOTIČEK PRED PRENOVO

Matjaž Čok je prišel do mene s stavkom: “Nekaj rabimo v tem prostoru,” in s tem se točno vedela, na kaj misli. Včasih je težko ubesediti želje, a meni ni potrebno veliko, hitro dobim preblisk za idejo in že v naslednjem trenutku me lahko vidiš kako veselo vihtim čopič. Barve, vzorci, oblike rešujejo Svet! In ravno s tem sem se poigrala v tem prostoru.

Ker sem želela na steni ponoviti rdečo in modro barvo, ki sta del logotipa, sem ju lahko pravilno določila le s Helios barvno karto. To je odličen pripomoček kadar iščete točno določen odtenek za barvo stene ali lesa.

Črne barve mi ni bilo potrebno posebej izbirati, saj sem želela tisto res najbolj črno. Z njo sem se najprej lotila oboka v prostoru, ki sem ga na ta način bolj poudarila, Naenkrat je postal bolj viden in dodal večjo razgibanost in polnost prostoru.

Kar nekaj tanjšega zaščitnega traku in ur (pozno v noč) sem porabila, šablona se je že čisto obrabila, a moja potrpežljivost je bila jeklena, ker sem vedela, da bosta natančnost in vztrajnost na koncu poplačani.

Ko je že kuhar pospravil in odšel domov, sem jaz šele začela barvati z belo Helios Spektra Latex mat zidno barvo. Nanesla sem dva tanjša sloja.

Naslednji dan sta prišli na svoj račun izbrani – rdeča in modra barva. Bela barva se je dobro posušila, zato sem sedaj lahko na njo zalepila zaščitni trak, ki je služil kot obroba tanjšima črtama.

Lahko si mislite, kako sem bila neučakana, ker sem želela hitro videti končni rezultat. In sem ga tudi lahko, saj se notranje zidne barve Helios zelo hitro sušijo. Prej monoton in hladen prostor z dotrajanim podom je hitro dobil svežo energijo in gostje sedaj najraje posedajo prav v tem kotičku, kakopak! ;)

PO PRENOVI

BARVA: bela, kot osvežitev na sivi steni; rdeča in modra, kot del obstoječega logotipa; črna kot trendi dodatek, ki poudari obok.

VZOREC: ribja kost mi ni mogla uiti. Naredila sem šablono iz papirja, pri tem sem se opirala na obliko v logotipu. Nisem želela narediti “tapeto” čez celo steno, postavila sem ga kot okras, ki je ravno prav in se razprostira na delih dveh sten.

OBLIKA: krog ozmehča vzorec ribje kosti, sledila sem oknu na vratih in ga ponovila v prostoru s tremi črno-belimi fotografijami, ki prikazujejo ribiče na delu.

DODATKI: prava ribiška mreža na stropu, ki valovi čez cel prostor, obešalnik, ki je debelejša vrv na katero sem obesila kavlje in nosila v steni, kjer so udobno nameščene steklenice naših cenjenih vinarjev.


Kako izgleda prostor v celoti?

Vabim vas, da preverite sami – v Bistroju Vino in Ribe -  na Gornjem trgu 28, v Ljubljani ter ob njihovi dobri pijači in jedači morda naredite načrt za “lifting” svoje stene doma!


Uporabljeni izdelki blagovne znamke Helios so na voljo v vseh bolje založenih slovenskih trgovinah z barvami in gradbenim materialom.

Več namigov za vaš dom: www.helios-deco.com  // Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

>> Poglej si moj PREJŠNJI PROJEKT.