USODNA KOMBINACIJA

Všeč bo tudi tebi!


Kaj imata skupnega jasmin in magnet? Odgovor na zastavljeno vprašanje najdete med policami notranjih zidnih barv HELIOS SPEKTRA in pri Anžetu doma …

Svoj odtis sem tokrat pustila v prijateljevem delovnem kotičku, ki se nahaja v njegovi spalnici. Anže mi je kar naravnost rekel: »Jana, rabim tvojo pomoč v spalnici!«

Ogled terena je kmalu razkril njegovo zagato – delovni kotiček je potreboval »tisto nekaj« kar bi Anžeta privlačilo, da bi delo na računalniku opravljal še z večjo vnemo. Saj vsi dobro vemo, kako je,  kadar nas v tej isti sobi v svoj objem vabi postelja.

Za protiutež tej skušnjavi sem za prenovo delovnega kotička izbrala dve notranji zidni barvi s posebnim učinkom; HELIOS SPEKTRA Fresh & Easy in HELIOS SPEKTRA Magnetic.

OČARLJIV VONJ JASMINA

Z namenom, da bi v sobo vnesla svežino in značaj, sem stene najprej pobarvala z notranjo zidno barvo SPEKTRA Fresh & Easy. Ta posebna barva toplega belega odtenka vsebuje mikroinkapsulirano dišavo, ki se počasi sprošča ter oddaja v prostor še dolgo časa trajajoč vonj po jasminu. Ha, kakšna super barva!

MAGNETNA PRIVLAČNOST

Inspiracijo za vzorec sem našla v stenskem elementu geometrijskih oblik, ki krasi prostor nad vzglavjem postelje. Na papir sem narisala šesterokotnik ter ga uporabila kot šablono, okoli katere sem prilepila debelejši zaščitni trak.


1. IZDELOVANJE ŠABLONE

2. PRENAŠANJE OBLIKE NA STENO

3. NANAŠANJE PRVE PLASTI BARVE


Ko se je tretja plast nanosa barve dobro posušila, sem odstranila zaščitni trak in dobila lik, ki je na beli steni podaril lep kontrast. V razmaku dveh centimetrov sem šesterokotniku za družbo narisala še enega. Magnetic barva se lepo oprijema površine, je mat izgleda in kar je najbolje od vsega – na njo se prav zares lahko pritrdijo magnetki!

Lik šesterokotnika se lepo poveže z že obstoječim elementov nad posteljo. Usodna kombinacija je prepričala tudi Anžeta – očarljiv vonj jasmina in privlačnost magnetne barve sta se izkazali za pravo izbiro. Delovni kotiček je dobil novo površino za pritrjevanje listkov in fotografij, ki so prej na delovni mizi ustvarjali nered.

Magnetic barva je super izbira tudi za uporabo v predsobah in otroških sobah. Poleg tega, da služi kot okras, podari površini tudi funkcionalnost, ki pride prav vsakemu domu.


 Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

Uporabljeni izdelki blagovne znamke Helios so na voljo v vseh bolje založenih slovenskih trgovinah z barvami in gradbenim materialom.

Objavljeno v novembrski številki revije Lisa Moje stanovanje.