Uredite si svet po svoje!

Uredite si svet po svoje!

Jaz sem si ga! In vesela sem sončnih dni, ker so kot nalašč za ustvarjanje na prostem.


Včasih za veliko spremembo potrebujemo zelo malo. Malo – kot nasmeh ali kot odtenek najljubše barve.  Meni so se nasmehnile Helios barve in dobila sem idejo za preobrazbo sicer lepo oblikovanega stola, ki je prej delal družbo le navlaki v kleti.

Uredite si svet po svoje!

Stol sem predhodno pripravila na dober oprijem barve – z brusnim papirjem za les (P 120) in z  lepilnim trakom zaščitila sedež ob robu.  Zelo pomembno 1. pravilo: počasi se daleč pride :)

Uredite si svet po svoje!

Za pravilen in čim bolj trajen nanos barve je pred izbrano barvo stola potrebno nanesti tudi temeljni sloj HELIOS TESSAROL akril osnovno barvo za les. Stol po enem sloju pustimo sušiti najmanj 4 ure, da se lahko lotimo zaključnega premaza.

Uredite si svet po svoje!

Malo sem se igrala z mešanjem barv, ker sem želela dobiti podoben odtenek zeleno-rumene (‘zenfaste’) barve kot je na blazini v kombinaciji z modro. TESSAROL akril email barvi S6 (rumena) sem v drugem lončku primešala malo odtenka S7 (modra).  Hja, tukaj je potrebno biti malo potrpežljiv in predvsem predvideti zadostno količino zmešanih nians. Sicer pa za poljuben odtenek barve poskrbi sodoben mešalni sistem HELIOMIX.

Uredite si svet po svoje!

Najmanj škode bo, če se takšnega mini projekta lotite zunaj in pod stol položite star papir. Sicer pa so vse barve, ki jih uporabljam na vodni osnovi, tako nimajo neprijetnega vonja in če se slučajno umažete lahko madež tudi dobro izperete – le hitri bodite! :)

Uredite si svet po svoje!

Končna barva po prvem nanosu še ne bo popolnoma prekrila površine, zato je nujen še drugi sloj. Tega lahko nanesete po osmih urah, saj se mora prvi sloj dobro posušiti.

Uredite si svet po svoje!

Vztrajnost se izplača!  Odstranite trak, čopiče pa hitro pod vodo, da se lepo očistijo :) .

Uredite si svet po svoje!

Jaz sem si ga – uredila po svoje in s končnim rezultatom sem zelo zadovoljna. Sešila sem še blazino za sedež in ‘voilà’! 

Takšen kos pohištva lahko kombinirate kot samostojen ‘modni dodatek’ v sobi, v mojem primeru se bo družil z mično gospodično – laptop mizico.  A o njej kdaj drugič ;) .

Več o uporabljenih barvah HELIOS TESSAROL na www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.


Avtor in izvedba: JK   //  HVALA : Kaja in Simona