Ulovi veter!


Če je kakšna lesena »dila« in trši papir preživel letošnje kresovanje, ste lahko veseli. Tudi, če ste ostali za praznike doma in ne objavljate lepih fotografij morja in oddaljenih krajev. Veter veselja lahko iz obale Sredozemlja zapiha prav do vas in vam polepša vikend. In kaj bi torej lahko počeli z zapuščeno desko in papirjem, če z njimi ne podkurimo?

Verjetno boste rekli, da so vetrnice le za otroke. Ja, za male in velike. Za vse tiste, ki nas otroška igrivost (“hvalabogu!”) še ni zapustila in nismo pozabili brezskrbne igre, ki je sedaj pravi “vetrič” za dušo. Res je, da z njimi ne bom lovila vetra po travniku, uporabila jih bom kot dekorativni element v sobi. Prav na hitro sem se odločila, da nočna omarica potrebuje svežo družbo.

Za izdelavo ljubkih vetrnic ne potrebujemo prav veliko. Pomembno je samo to, da ne vzamemo navadnega papirja iz revij, ker je pretanek in da še znamo izrezati pravilen kvadrat. Jaz sem si stvar še poenostavila in v prodajalni Rayher hobbyart kupila dekorativni papir v obliki kvadrata. Na papir s svinčnikom zarišemo diagonali in od centra ven označimo 2 cm. Do tu zarežemo s škarjami iz vseh štirih kotov.

Z risalnim žebljičkom “ulovimo” vsak drugi krak vetrnice in jo skozi sredino enostavno pritrdimo na izbrano podlago, najbolje les. “Simpl”! Namesto lesene palice sem izbrala desko, ki je bila prej del majave klopi in jo postavila ob steno za nočno omarico. Na njo poljubno namestite vetrnice, lahko dodate še kakšne fotografije, napise … in mini preobrazba sobe je tu. Takoj boste začutili novo energijo,  svež veter v sobi in ta vam ne bo skuštral frizure. ;)


Če pa se veter le odloči, da nam bo ponagajal, imejmo v mislih besede Jimmy-ja Dean-a: »Ne morem spremeniti smeri vetra, vendar lahko prilagodim jadra in tako prispem na želeni cilj.«