Tvoja soba potrebuje nov styling!

Zgodi se, da kakšna soba doživi nekaj več ponesrečenih prenov preden pokaže tisti svoj pravi karakter…


Že nekaj tako preprostega kot je pravilna izbira notranje zidne barve lahko naredi veliko spremembo ter obenem pomembno vpliva na naše počutje. Se strinjate? Pa vendar, tako “preprosta” stvar nam včasih vendarle lahko zagode…

Soba pred prenovo

Sodelavka Sanja se je pred časom sama lotila prenove svoje spalnice, ki ji zaradi njene temačnosti ni ugajala. Prenove se je najprej lotila sama. Večino sten je le osvežila z novim nanosom bele barve, steni za posteljo pa se je odločila nameniti posebno pozornost. Ker ima v sobi kar nekaj modrih elementov, jih je v celoto sklenila povezati s turkizno modro barvo stene. Odločitev se ni izkazala za najboljšo, saj je barva na steni delovala preveč kričeče, prostor pa je deloval hladen ter neoseben. Sicer bolj svetel kot prej, a ji še vedno ni ustrezal in ko sem stopila v njeno spalnico sem ji glasno potrdila: “Jap, tvoja soba potrebuje nov styling!”

Izberi svoj stil

Turkizen izziv je bil kot nalašč za to, da preizkusim novost na prodajnih policah, že pripravljeno notranjo zidno barvo Spektra Style.

S pomočjo spletne strani www.spektrastyle.com sva s prijateljico izmed 11 modnih pastelnih barv izbrali odtenek po imenu romantic coffee.

Preskok iz hladne modre na toplo peščeno barvo se mi je zdela odlična rešitev. Kako se je torej romantična kava zlila z novim prostorom?

Naj se stilska preobrazba začne!

Za dobro zaščito tal in sosednje stene si boste po opravljenem delu zelo hvaležni, zato si za to le vzemite čas. Stena je že prej imela bel rob tik pod stropom in tako sem se ga odločila ohraniti.

Pri barvi Spektra Style me je nabolj navdušilo dejstvo, da je popolnoma brez vonja ter da sem kričečo turkizno barvo lahko prebarvala z enim samim nanosom! Pleskanje zna biti prav zabavno opravilo, sploh v dobri družbi. Medtem ko sva čakali da se barva posuši, sva imeli dovolj časa za kuhanje in klepet. Proti večeru pa sva že lahko odstranili zaščitni trak.


Soba po prenovi

Spalnica je po preobrazbi zadihala popolnoma drugače. Hladno modrino je nadomestila topla peščena barva, ki z dodatki modrih elementov ustvarja lep kontrast, ki na nežen in nevsiljiv način poskrbi za občutek domačnosti in romantike. Nekaj dni kasneje se je prenova še enkrat izkazala za odlično odločitev, saj mi je Sanja svoje prve občutke le še potrdila ter se mi še enkrat zahvalila. V novo pobarvani sobi se počuti mnogo bolje, kar kaže na to, da izbira barv za zidne površine našega doma le ni tako postranska stvar.

Izberi nov “styling” za svojo sobo tudi ti >> www.spektrastyle.com


Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

Uporabljeni izdelki blagovne znamke Helios so na voljo v vseh bolje založenih slovenskih trgovinah z barvami in gradbenim materialom.

>> Te zanima urbano vrtičkanje? Poglej si naš PREJŠNJI PROJEKT.