Smrečica !

Nimate prostora za pravo?  Ni panike!


Sama si zelo želim veliiiiko smrečico (smreko torej!), ki bi jo lahko okrasila z različnimi okraski in s svetlečimi lučkami. A kaj, ko bi to božično-novoletno drevesce segalo od kuhinje do kopalnice, vmes pa bi se le stežka premikal med vejami. Tolažim se s tem, da jo še vedno lahko grem opazovat na Prešernov trg in zraven zavijem še na kuhano vino.

Najino stanovanje zaenkrat pač ne premore mojih želja in temu se je potrebno prilagoditi. Nov izziv! Verjetno ne bo težko ugotoviti, da je ta tudi izredno ugoden za naš žep. Za pičlih par evrov si lahko pričarate pravo vzdušje za ta čas.

Se še spomnite mojega obiska v Amsterdamu? No, od tam sem prinesla tudi tale dva pisana (okrasna) lepilna trakova, za katera še nisem bila čisto prepričana čemu bosta služila, ampak bila sta mi simpatična. Sedaj sta prišla na svoj račun in  rešila bosta še mojo prostorsko stisko!

Malo “na uč” sem si zamislila velikost, razmerje …  in kar brez strahu začela lepiti trak na steno.

Ovira na steni! Z mojo smrečico sem se nevarno približala stikalu, kar mi sploh ni bilo všeč. A sem to oviro izkoristila v pozitivno (tako kot vedno ;) ) in stikalo je v hipu postalo prikupno darilce pod smreko. Po začetnem nerganju sem bila po zaključku kar vesela, da se je “pojavilo” ravno tam. :)

Če želite smrečico še dodatno okrasiti, lahko vzamete tanko vrvico ali žico in nanjo oblepite ista (ali druga, če imate) lepilna trakova in ju s škarjami obrežite v želeno obliko.

In seveda – zvezda na samem vrhu ne sme manjkati – malo “križem kražem” iz manjših koščkov in že sije! Namesto okraskov lahko dodate tudi lučke (dobro jih je potrebno pritrditi z lepilnim trakom). Ker sta že sama trakova pisana, je kmalu lahko vsega preveč.

Zato previdno! Zanese nas lahko ne samo pri okraševanju, ampak tudi pri nakupovanju, hrani, pijači in zabavi (le kot majhen opomin). Torej, naj se veseli december začne! In veselja nikakor ne pozabite deliti! ;)


Za pisane trakove (“tape”-e) vam ni potrebno v Amsterdam – najdete jih v večjih knjigarnah.

Če imate doma več prostora in nekaj polen na razpolago, pa jih lahko postavite v drevesce preden jih zakurite – kako?

Poglejte TUKAJ.