REX

Rex

Legenda s podstrešja.

Ko pogovor v družbi nanese na starejše pohištvo včasih ugotovim, da se na podstrešjih nekaterih hiš skrivajo pravi mali zakladi, ki čakajo, da jih nekdo odkrije. Tako so mi družinski prijatelji namignili, da imajo pri njih doma ‘nek lep stol’, ki pa ga ne bi ravno vrgli proč. Ker ravno prenavljajo dnevno sobo, so  ga želeli vključiti z ostalim pohištvom, ki je sicer bolj moderno.

Vsi vemo, da je dizajn tega stola brezčasen in je lahko pika na i v vsakem lepo oblikovanem prostoru – a takšnega ‘razruvanega’ ga nismo mogli pustiti …

Rex

 Star zaščitni sloj se je že dobro oluščil, jaz sem mu pri tem še malo pomagala z brusnim papirjem.

Rex

Na stolu so bile ponekod vidne majhne razpoke, ki se dajo lepo pokrpati s Helios TESSAROL akrilnim kitom za les. Pomagala sem si z manjšo lopatko in kit na tanko utrla na področje ‘napak’. Ko se kit posuši (zaradi različnih debelin potrebuje 2 – 4 ure), ga moramo zbrusiti, da dobimo gladko površino.

Rex

Površino najprej pripravimo na končno barvanje s Helios TESSAROL akril osnovno barvo za les, ki poskrbi, da se nanos končne barve bolje sprime s podlago in nanašanje s čopičem je lažje.

Naš stol lahko tako občudujemo približno štiri ure ali pa gremo vmes še kaj dobrega pojest.  Premaz se mora dobro posušiti, potem nadaljujemo s finalno barvo.

Helios Barve

Kralj med stoli bo dobil svoje mesto v moderni dnevni sobi s pretežno svetlim pohištvom, zato sem za ta poseben stol izbrala posebno barvno kombinacijo, ki bo sigurno pritegnila poglede.

Rex

Najprej sem nanesla Helios TESSAROL akril emajl črno barvo in z zaščitnim lepilnim trakom oblepila dele, kjer se bo črna barva stikala z rdečo. Ker ima stol veliko majhnih špranj, sem te najprej pobarvala z majhnim čopičem za slikanje.

Površina se bo lepo prekrila, če se nanese dva sloja, vmes naj bo štiri ure razmaka. Ko se je drugi sloj dobro posušil, sem z lepilnim trakom zaščitila črne dele, kjer se stikajo z rdečo. Helios TESSAROL akril emajl  rdečo barvo sem prav tako nanesla v dveh slojih.

Rex

Rex

 Črno – rdeči lepotec se bo sedaj  bahal v novi podobi!

 


Avtor in izvedba: JK    //  HVALA:  Urška


Več o uporabljenih barvah najdete na www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.