Rešila sem jo!

Čeprav sem grešila. In vem, da mi je danes hvaležna.


Gre za nekaj tako enostavnega kot so koščki lesa, sestavljeni v sicer dobro mini konstrukcijo, ki skrbi za trdno podlago pri transportu in skladiščenju različnih izdelkov. Njena preprostost je že na meji čarobnosti. Govorim o leseni paleti. Kaj vse se da z njo narediti že vemo, če ne,  lahko pobrskamo po spletu in ideje so tu – le klik stran! Izgledajo lepo, a je treba tudi dobro zavihati rokave, če se želite s podobnimi stvaritvami bahati pred prijatelji.

Jaz se ne bom ravno bahala, morda me bo kdo celo okregal, ker sem brez dovoljenja, (da se izrazim lepo), odtujila predmet, ki je sicer nebogljen in rahlo polomljen ležal na tleh. Na bencinski črpalki, če sem natančna. Sicer vem, da so vsi kotički pokriti z varnostnimi kamerami torej, če bi jim bil ta predmet zelo dragocen, bi se do sedaj verjetno že zagovarjala pri pristojnih organih. Ha, ušla sem jim! Pa ne »okol’ govor’t«, hvala.

Del palete sem najprej (z malo pomoči) odrezala stran, ker sem želela ožjo. Nato sem jo očistila s tršo krtačo in jo rahlo pobrusila z brusilnim strojem (kolikor sem jo lahko), da so odpadle vse tiste majhne štrleče trske. Nato sem jo premazala s transparentno Helios BORI lak lazuro UV PROTECTION, ki ščiti les pred vplivi okolja pri tem pa ohranja njegovo naravno teksturo. Všeč mi je, ker sloj ni viden, ko se posuši. Tako paleta še vedno ohrani »surov« videz.


Ker so bile špranje med letvami preširoke, smo doma izbrskali nekaj odpadnih letev (verjetno iz nekega drugega mini projekta) in jih prilagodili dolžini naše palete. Špranje so tako postale ožje in »mizica« bo lažje služila svojemu namenu. Tukaj pa se rezanje lesenih plošč ni končalo. Naredili smo še ožji pladenj na dveh nogicah.


Dobro nam služi kot servirna mizica za zajtrke ali kot dodatno sedišče, ko imamo zunaj na vrtu piknik.


Če le imate doma prostor za takšno ustvarjanje, lahko mini projekt izvedete kadar koli in paleta vam bo služila kot dodatna mizica/sedišče v stanovanju ali zunaj na terasi. Je tudi zelo priročna kot dodatna odlagalna površina, kjer lahko dekorirate prigrizke za vaše goste. Jaz jo najraje uporabljam za čajanke v ustvarjalnem studiju. Če se nam pridruži sonce, tako kot danes, pa je žur še večji.

Hvaležna sem ji tudi jaz in krog je sklenjen. Naj bo v novem letu čim več takšnih krogov. Ne samo med stvarmi, predvsem med ljudmi. Srečno! ;)