Ptičja Hiška

Ptičja hiška

 A po tej bodo namesto ptičkov skakali magnetki.


 Si predstavljate, da na steni obešate različna sporočilca in za to ne potrebujete zabijati žebljev ali posebne table?

”To je nekaj za mojo steno!” sem si mislila, ko sem odkrila notranjo zidno barvo HELIOS SPEKTRA Magnetic, ki omogoča oprijem magnetov direktno na stenske površine. Barva je v osnovi črna in lahko jo kasneje prekrijete tudi s kakšno drugo zidno barvo, a meni je črna za mojo ‘pričjo hiško’ zelo ustrezala. In kako sem se stvari lotila?

Ptičja hiška

Ptičja hiška

Šablono sem si izdelala kar sama iz kartona, jo namestila na steno na želeno pozicijo in jo na rahlo obrisala s svinčnikom.

Ptičja hiška

Zunanji rob sem oblepila z zaščitnim trakom, ki ga je potrebno dobro zalepiti na steno. Preden se lotimo ‘črnega barvanja’ je potrebno površino impregnirati s HELIOS SPEKTRA akrilno impregnacijo, ki poenoti in zmanjša vpojnost podlage. Končna barva se tako lepše nanaša.

Ptičja hiška

HELIOS SPEKTRA Magnetic barvo pred uporabo dobro premešamo in jo začnemo nanašati z ožjim čopičem po vseh robovih naše začrtane šablone.

Ptičja hiška

Nato vzamemo manjši valjček, ga rahlo pomočimo v barvo in enakomerno prebarvamo želeni del stene. Postopek ponovimo 3 – 4x, vendar moramo med posameznim nanosom počakati najmanj 4 ure, da se barva vmes posuši.

Ptičja hiška

Ko pustimo, da se zadnji sloj Magnetic barve posuši, nanjo nanesemo še brezbarvni zaščitni premazni sloj HELIOS SPEKTRA DOMOFLOK lak mat, ki površino naredi pralno in jo zaščiti pred poškodbami in umazanijo.

Ptičja hiška

Po štirih urah lahko odstranimo zaščitni lepilni trak in končni rezultat se lepo izriše na steni.

Ptičja hiška

Stena je tako pripravljena na vaša sporočilca! :)

Ptičja hiška

Jaz sem si magnetno ptičjo hiško ‘postavila’ kar na steni v svoji sobi,  barvo pa lahko uporabite tudi v kuhinji, na hodniku ali v delovnem kotičku.


AVTOR in IZVEDBA:  JK   //   HVALA:  Simona in Kaja


 

IN ŠE NEKAJ IDEJ kako lahko uporabite HELIOS SPECTRA Magnetic barvo:

Helios Spektra Magnetic Helios Spektra Magnetic Helios Spektra Magnetic


Več o uporabljenih barvah najdete na www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.