Pozor, hud krožnik!

Poznate tisti občutek, ko ste kdaj tako razkurjeni na nekoga, da bi mu ga najraje zabrisali  v glavo?


No, to razkurjenost sem dobro občutila prejšnji dan, ko sem ugotovila, da sem nekje pozabila/založila svojega iPada. (Ne, še vedno ne vem kje je, če ga kdo najde, bo zagotovo vedel, da je moj, hvala.) V tem primeru sem bila seveda jezna sama nase in krožnike bi morala nekako razbijati sama sebi na glavi, a se mi je kljub trenutku slabe volje, to zdela precej neumna ideja. Še najmanj boleče bi to bilo za steno, sem si mislila in ji pogledala globoko v oči (kjerkoli to že je). Ta je vsa lepa, ravna, nedolžno bela, stala pred mano. Napad jeze, se je kmalu umiril z mislijo, da bo mogel nekdo potem pobrati in posesati vse te črepinje … in to bom seveda jaz.

Ah, tega se pa res ne grem! In ker znam iz vsake slabe situacije hitro potegniti le najboljše, sem kmalu res pozabila, zakaj sem se sploh jezila. Ob pogledu na steno sem se spraševala, kako bi dejansko izgledali krožniki na tej belini. Lepi, celi. Več njih. Razmetani. In še raje papirnati. Vso energijo sem usmerila le še v brskanje po kuhinjskih policah in našla šest vrst pisanih papirnatih krožnikov. Za mojo misijo, je bilo to ravno dovolj. In v teh preprostih 5-ih korakih, je to lahko tudi tvoja misija! ;)

Najprej si morate torej izbrati prostor, kamor boste “metali” krožnike. To je lahko le majhen delček neizkoriščene stene, ki nima drugega namena, kot da tam npr. visi samo slika. Namesto slike se lahko poigrate malo drugače.

Stena, dekorirana s pisanimi papirnatimi krožniki, lahko najde mesto skoraj v vsakem prostoru v vašem domu. No, razen kopalnice, saj jim vlaga ne bi prijala. Letvice na fotografiji naj vas ne motijo, so le kot orientacija in sicer služijo kot sedežno naslonjalo.

Nato se je dobro oborožiti z različnimi potiski in velikostmi papirnatih krožnikov. Lahko izberete tudi same enake ali le dve različni vrsti, v tem primeru svetujem, da jih razporedite v pravilni, geometrijski vzorec. Preden jih začnete polagati na steno, pa lahko njihovo pozicijo določite kar na tleh.

Ker so moji krožniki papirnati, jih ne bom zabijala ali vrtala v steno, kar je super prednost. Tudi s sekundnim lepilom ne bi bilo pametno operirati na tem mestu. Stvari sem se lotila “pametno”. Uporabila sem lepilne blazinice UHU Patafix. Tako ne bom poškodovala stene in kadarkoli si lahko premislim in krožnike odstranim. Juhej!

Da bi majhen košček lepilne mase namestili na sredino krožnika, vam ni potreben poseben izračun. Namestite ga po občutku in naj bo v tanjšem sloju. Krožnik nato namestite na želeno mesto in ga pritisnite z zunanje strani ob steno, da se dobro oprime. In ne skrbite, če s položajem niste zadovoljni,  lahko krožnik odlepite in ponovno zalepite, pa ne bo narejena nobena škoda.

Ta – da! Na koncu sem bila prav vesela, da me je začetna iztirjenost popeljala v kreativno ustvarjanje, kjer sem na miren način sprostila vso odvečno energijo. Simetrija v tem primeru ni prišla v poštev, krožnike sem razporedila v nekakšen abstrakten oblak.

Sama sem zadovoljna s svojo “umetnino” in sedaj se lahko mirno lotim iskanja svoje “pametne igračke”. V tem primeru mi tavanje v oblaku prav nič ne koristi, naj le hitro posije sonce! :)


Kako še lahko popestrite svojo prazno steno? Poglejte si v objavi Jin & Jang in LOVE TREE.


Se sprašujete kje sem dobila te ljubke krožnike? V Trgovini Popolna dekoracija na Peruzzijevi ulici 82 v Ljubljani. Seveda so papirnati krožniki namenjeni za piknike (ne le za na steno) in pri njih najdete tudi pestro izbiro lončkov, prtičkov, slamic, lesenega pribora in ostalih nepogrešljivih stvari za popolno organizacijo  zabave za rojstni dan, poroke ali domače čajanke. Vsi izdelki so na voljo tudi v spletni trgovini www.trgovina.popolna-dekoracija.si.