Polena.

Vam jih mečejo pod noge? Ha, nič zato! Poberite jih in naredite iz njih kaj lepega …


Ko sem se v domačem kraju sprehajala okoli hiše in preverjala iz česa lahko letos naredim praznično drevesce, sem se ustavila pred kotičkom, kjer shranjujemo drva. Tako lepo zložena in raznolika, kot nekakšni okraski. Ker bi takšne okraske težko obesila na drevesce, sem se spomnila, da bodo letos kar posamezna polena gradila naš božično-novoletni okras. Na srečo jih nisem našla pod nogami, a tudi če bi se to zgodilo, bi hitro opravila z njimi ;) .

Postavljanje takšne smrečice seveda pride v poštev za tiste, ki imate polena doma pri roki in prostor za postavitev. Morate tudi računati, da se med nalaganjem in nošenjem nabere kar precej “smeti” na tleh in bo po končani postavitvi potrebno vzeti v roke sesalec.  Za tiste v manjših, mestnih stanovanjih pa sem lanski december našla super rešitev – smrečico iz okrasnega lepilnega traku, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Potebujete malo potrpljenja in spretnosti vihtenja posameznih polen, da se lepo usedejo ena na drugo in da bo ta praznična “konstrukcija” zdržala vse do novega leta, oziroma do takrat, ko je ne boste postopoma zakurili. Predlagam, da za “temelje” izberete okrogla polena, ki so razpolovljena in raven del postavite na tla, eno za drugim do željene širine (moja temeljna linija je dolga malo več kot en meter). Dobro je tudi, če lahko polena postavljate ob okno ali steno, saj imajo tako dodatno oporo.

Takole je izgledal prvi poskus postavitve drevesca. Ker sem želela širšega in z bolj svetlimi stranskimi deli, ki gledajo navzven, smo tega malo podrli in sestavili novega. Postavljanje se tako lahko prelevi v celo popoldne in v zabavno družinsko druženje.

Tej leseni stvaritvi ozadje delajo zavese, ki so že tako v prostoru, le pred njimi sem obesila še viseče lučke, zunaj pa malo zelenja dela rožmarin.

Naslednje jutro je novo dekoracijo občudoval tudi Princ.


Tako, polena v roke (ne pod noge) in v akcijo! Če pa se že znajdejo pod vašimi nogami, jih nikar ne mečite nazaj – naredite iz njih kaj koristnega. Želim vam veselo okraševanje in krasne praznične dni. ;)