Podaljšajmo POLETJE

V svojem domu!


Ko se začnejo prvi deževni dnevi, se hitro spomnimo kako smo še pred kratkim uživali v poletju, nekje na plaži, v lahkih oblačilih … In ker danes naše življenje vse prej živi na socialnih omrežjih pozabljamo, da je še vedno slajše, če nam najdražje spomine delimo med štirimi stenami, v objemu svojega doma. Uredite si kotiček, ki vas bo grel tudi v zimskem času in vam priklical tople poletne spomine.

Ne dvomim, da imate ogromno fotografij, ki ste jih posneli v preteklih mesecih – deževni dnevi so kot nalašč za selekcijo! Izberite tiste, ki so vam najljubše in izbrišite slabe (ali tiste na katerih se 10x ponovi isti motiv!). Fotografije so veliko lepše, če jih gledamo in komentiramo s prijatelji – v živo! Albumi so spet “in”, okvirji na stenah pa nikoli niso izgubili svojega čaa.

Čar je predvsem v tem, da izberete resnične elemente iz potovanja, najdete različne enostavne lesene okvirje, vzamete v roke čopiče in akrilne barve HELIOS – in čarovnija se z malo domišljije lahko začne!

Barve, ki so mi jih namešali v trgovini Mavrica, sem poimenovala: pepelnato modra, koralno rdeča in “deep blue”. Pri širšem okvirju sem želela, da se vidijo sledi čopiča, zato sem po sloju HELIOS TESSAROL akril osnovne barve za les (počakamo 4 – 6 ur),  nanesla debelejši sloj HELIOS TESSAROL akril emajl barve (pepelnato modro). Sledi čopiča dosežemo tak, da ne čakamo, da se sloj barve posuši do konca, ampak naredimo “odtise” še v mokri barvi.

Pri tanjšem okvirju, ki sem ga tudi najprej premazala z akrilno osnovno barvo za les, sem želela doseči obrabljen učinek. Tako sem okvir najprej pobarvala z belo in ko se je ta dobro posušila, sem čez njo naredila samo nekaj potegov s čopičem s pepelnato modro barvo.

Mojemu poletnemu kolažu sem dodala tudi majhno ogledalo. Pobarvala sem ga s končno belo barvo in mu ob robu dodala vzorec – pri tem sem si pomagala s šablono.

Kovinska obešalnika – korale, sem kupila na lanskem potovanju po ZDA in ker sem hotela zamenjati njuno barvo, sem rumeno malo pobrusila, da se je končna koralno – rdeča barva lažje oprijela površine. HELIOS TESSAROL akril emajl barve so odlične tudi za kovinske površine!

Ko so se barve posušile, sem že komaj čakala, da izbrane fotografije dobijo svoje mesto na steni. Postavitev okvirjev je veliko bolj pestra, če “lovite” različne linije. Korali oblikovno in barvno popestrita kolaž okvirjev, imata pa tudi funkcijo – saj na njiju lahko obešam nakit.

Izbrala sem še dekorativno blago v morskih vzorcih in sešila okrasne blazine. Tako si lahko ustvarite svoj kotiček s spomini na potovanja – jaz sem si ga in moram priznati, da mi je že podaljšal poletje in prijetno osvežil stanovanje. :)

Če so vam odtenki modre in peščene tako pri srcu, da bi si z njimi radi osvežili tudi stene, ima Helios odlično rešitev! Njihove zidne barve HELIOS SPEKTRA ponujajo neskončno paleto odtenkov s katerimi boste lahko izrazili svoj stil in spremenili svoj dom v prostor, ki si ga želite.


Več o uporabljeni barvi najdete na spletni strani www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.