”PINK”

Jesen bo rožnata!


Ker je mesec oktober že tu in ker se me roza barva ‘drži’ že več kot pet let – tudi tukaj ne morem mimo nje. Izbrala sem zanimivo notranjo zidno barvo, ki s posebnim nanašanjem dobi rahlo rustikalen videz. Kako lahko pričarate takšen ”pink look” tudi v vašem domu?  Takole:

Površino stene najprej premažemo s HELIOS SPEKTRA akrilno impregnacijo, ki poenoti in zmanjša vpojnost podlage. To impregnacijo sem uporabila tudi pri MAGNETNI PTIČJI HIŠKI.

Za moj roza kotiček sem izbrala notranjo zidno barvo HELIOS SPEKTRA DECOR quarz, odtenek DQ 171. Želeni učinek barve boste najbolje dosegli s križ-kraž nanašanjem barve z velikim čopičem. Več o dekorativnih tehnikah nanašanja barv na steno si lahko preberete TUKAJ.

Barva vsebuje drobne delce, ki lomijo svetlobo in na steni ustvarijo občutek gibanja, dimenzije. Pravilno nanesena barva nam daje lep, žameten videz prebarvane površine. Če ste se odločili, da boste na ta način prebarvali več kot le eno steno predlagam, da poiščete pomoč slikopleskarja, da bo končen rezultat kar najlepši.

Končni videz stene me je res pozitivno presenetil! Všeč mi je, ker je stena ‘zabrisana’ in vidi se, da se na njej nekaj dogaja, kar je prijetno za oko.

Rahlo odcvetele vrtnice z našega domačega vrta so bile kot nalašč za dekoracijo k steni, saj so privabile iz nje tisti rustikalen videz, ki sem si ga želela pričarati.

Notranjo zidno barvo HELIOS SPEKTRA DECOR quarz lahko uporabljate tudi zunaj, saj je odporna na atmosferske vplive, izbirate pa lahko med 30 različnimi odtenki:

In katera bi bila tvoja izbira barve?


Več o uporabljenih barvah najdete na www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.

Roza steno smo pobarvali z namenom – “rožnati oktober” je tudi mesec boja proti raku dojk. Aktivnosti društva EUROPA DONNA lahko spremljate na spletni strani: www.europadonna.si.