Nedeljski DIY

S katerim boste privabili srečo in ljubezen!


Bil je krasen dan, kot nalašč za raziskovanje novih gozdnih poti. Sicer sem po tihem upala, da najdem kakšno užitno gobo, a sem domov prinesla le »zeleno šavje«, kot se je izrazila sestra. Ja, res je šopek izgledal nekoliko neobičajno, a jaz sem že dobro vedela kaj bom z njim.

Ideja se mi je porodila v gozdu, ko sem hodila mimo gracioznih praproti in si predstavljala, da so ogromna drevesa in da bo izza njih vsak čas priglomazil dinozaver. Ok, iskala sem tudi palčke in se počutila kot Alica v čudežni deželi. Ne pravljično bitje, moje gozdno sanjarjenje je kmalu prekinil gospod, ki je bil očitno lovec in s puško v roki iskal svojega izgubljenega psa. Histerično je opisoval kako zgleda njegov najboljši prijatelj in naj ga pokličem na to in to številko, če ga kje zagledam. Ohhh, še v gozdu se ne morem izogniti stresnim situacijam, sem si mislila in si utrla svojo sanjaško pot naprej.

Doma sem v kleti izbrskala zaprašene kozarce, steklenice, flaše … kar ima sigurno vsak od vas tudi doma in jih na vsake toliko časa pač pomečemo stran, ker za njih ni več prostora. Ampak, sedaj so se te steklene zadeve izkazale za zelo koristne. Malo brisanja prahu in pomivanja – že so bile »ready« za »photoshooting«.

Praprot naj bi odganjala nesrečo in k nam vabila ljubezen. Še dobro, da sem jo nabrala cel šop – za vsak slučaj. Ni čudno, da je ob njenem nabiranju moja domišljija dobila dodatna krila. Okoli te rastline se pletejo različne čarobne zgodbe, stara ljudstva so verjela tudi, da praprot ščiti pred kačami, ognjem, nevihtami in odganja slabe energije iz hiše. Kdo bi si mislil, da je celo radioaktivna! Uporabljali so jo tudi za blazine in ležišča, saj naj bi blažila krče in tudi sicer dobro vplivala na spanje. ( Bomo še preverili ;) )

In da ne bom opevala samo praproti (poleg orlove sem nabrala tudi glistovnico in rebrenjačo), družbo ji delajo tudi figov list, hortenzija, preslica in navadni gozdni koren.


Všečna druščina, ni kaj! In ko boste naslednjič hodili mimo tega zelenja pomislite, da so lahko tudi lepa / enostavna dekoracija v našem domu.

Tablice z napisi dobite v prodajalni SMILE concept store.