“ZLAT JAJC”

  Naj bo! Naredim še jaz svojega …


Od vsega “jajcanja” v minulem tednu pride ta konec tedna še cel kup novih – jajc. Dobro pri tem je, da si jih lahko naredimo na svoj način. Mastili naj bi se s šunko in ostalimi dobrotami, ki sovpadajo s praznikom. Ob vsem tem mi je še najbolj všeč ustvarjanje pirhov, pri katerih so zadnja leta odpadle tiste “klasične” rdeča, zelena, rumena in modra barva.

Ker je “rose gold” barva ravno v trendu, sem v prodajalni Art našla takšne barve lističev in ideja je bila tu. Hitro in enostavno, a udarno. Potrebujemo še lepilo, ki se sicer uporablja za les, a bo tukaj prišlo zelo prav. Črn flomaster in čopič pa sta tako vedno pri roki.

Z lepilom premažemo jajce in ga namesto v barvi okopamo v zlatih lističih. Odvečni lističi odpadejo, ostane z roko povaljamo, da se zlepijo na jajce. Postopek lahko ponovimo še z eno plastjo.

S črnim alkoholnim  flomastom sem pobarvala celo jajce in malo lepila nanesla samo na sredini in tja nalepila lističe. Enega pa sem pustila “golega” in lepega v svoji črnini. :)


Tako, moja velikonočna zadevica je opravljena. Želim vam lep podaljšan vikend, veliko dobrot in krasnih pirhov – naj bodo začinjeni z vašo domišljijo in dobro družbo!


Fotografirano z novim FUJI x70 —> P.S.: se še učim! ;)