Tukaj se počutiš kot princ/eska!


Nikoli si nisem zares vzela časa za odkrivanje našega koščka obale, nekako jo potiskaš v kot, češ, da je majhna in nič kaj zanimiva. A ji delam krivico. Pot me pogosteje zanese nižje, k sosedom ali iščem peščene plaže drugod po Svetu. Pa vendar vse pogosteje ugotavljam, da za čaroben vikend ni potrebno v daljnje tropske kraje in zapraviti tisočake. Lepi kotički se pri nas, tako rekoč, skrivajo za ovinkom.

Kdo bi si mislil, da se blizu Marine Portorož, skriva pravi biser med hoteli na naši obali. Če so ti všeč manjši in mirnejši butični hoteli, ki navdušujejo s svojo notranjostjo in gostoljubnostjo, potem je Rezidenca Čeligo zadetek v polno. Da si prišel na poseben kraj je jasno takoj, ko vstopiš na dvorišče hotela, kjer se odpre razkošen vrt s teraso, ki ob večerih deluje pravljično.

Kot pravi princ in princeska se boste počutili v sobi z okroglo zakonsko posteljo, kjer vas ob predhodnem naročilu lahko čakajo tudi penina in jagode. Mmmmmm, se lahko kar vselim k vam? Me je v mislih večkrat prešinilo …

Vsaka soba ima posebno ime.

Jutranje lenarjenje na takšni postelji je obvezno, a čeprav se tudi “zajtrk v postelji” sliši zelooo mamljivo, je “zajtrk na terasi” še boljša ideja! Lično pripravljena hrana je prava paša za oči in v tako domačem ambientu bi lahko zajtrkovala kar cel dan, a če smo že na obali, bi bil greh, da ne bi skočila še v morje.

Skritih kotičkov kjer najdeš svoj mir, osvojiš svoj košček slovenske obale in se tja vsidraš s knjigo v roki je kar nekaj. Jaz sem svojega našla v Fiesi, na desni strani od množice hotelskih turistov in potiho upala, da se ravno v tem času  iz pečine klifa ne utrga kakšen kos skale.

Adrenalinsko in sproščujoče hkrati! ;)


Sprehod po Piranskih ulicah je vedno navdušujoč. Spomni me, na kako lepem delu Zemje živimo in med potikanjem po mestu vsakič znova odkriješ kaj lepega.


Ko se po celem dnevu vrneš v svojo sobo, v kateri se res počutiš kot doma, je še en koktajl na terasi z dobro družbo in opazovanje polne lune – popoln zaključek večera.

Tudi jutro potem sem še vedno odločena, da se sem z veseljem vrnem!


HVALA // Hotel Rezidenca Čeligo in Gordana.

Bela obleka in top // MARX, Sportina.