Mesto, ki te pusti vročega še nekaj časa …


Ni veliko priložnosti, ko lahko že v začetku aprila brezskrbno poplesavaš na pesku, piješ koktajle pod palmami in čutiš moč valov oceana. Je pa to odlična priložnost, da zaužiješ s polnostjo prav vsak trenutek in posrkaš vase nove dogodivščine, ki te delajo še bolj živega ob povratku domov.

Na letališču me je napis “Welcome to Miami” takoj spomnil na – saj veste katero pesem – in seveda se ne moreš izogniti veselemu mrmranju melodije, ko dojameš, da si res tam. S taxijem ali še boljše – z Uberjem je zelo enostavno priti od letališča do South Beach-a, kjer že dve leti stanuje prijateljica Natalija.

IMG_1117

Pogled na elegantne palme, ocean in stolpnice, ki se razprostirajo ob plaži te začara in v naslednjem trenutku si zaželiš, da bi na plaži preživel cen dan. Z Mirelo sva v Miami prileteli iz hladnejšega New Yorka in toplo sonce nama je še kako prijalo. Poletje se letos začelo več kot odlično!

Všeč so mi takšni dnevi, ko je moja edina skrb zjutraj – katere kopalke bi danes oblekla?

Brezčasne črne z dodatkom modernega makrameja ali mornarske z belo-modrimi črtami?

Sladke odločitve bi temu rekla, a vseeno sem najprej smuknila v “mornarske”. S seboj sem seveda imela še dvodelne, a ker se je moja obsedenost z enodelnimi začela že lani, sem svoj izbor letos še malo razširila. Lepih kopalk ni nikoli preveč, se strinjate? Sploh pa mi je pri enodelnih všeč to, da jih lahko uporabim tudi kot top za sprehod po mestu ali za na “beach party”.

Jeans se odlično poda k mornarskemu stilu kopalk in te so me vlekle k pisanim lesenim “hišicam” na plaži – ene so služile obalni straži, druge svežemu okrepčanju ali pa si v njih našel prijaznega (in postavnega) fanta, ki ti namesti ležalnik in senčnik. In še en mohito, prosim!

Črne kopalke so v meni prebudile željo po drugačni avanturi. Oblekla sem jih že za na kosilo, z elegantnimi kratkimi hlačami in s čevlji z visoko peto – obvezno žive barve! Kasneje sem čevlje pustila v torbi in se bosa odpravila na plažo.

Miami niso samo plaže in palme, je tudi poln zanimivih barov, božanske hrane, dobrega “shoppinga”, skritih kotičkov, ki kar buhtijo od kreativnosti, je mesto najboljših klubov in “pool party-jev”, kjer mimogrede srečaš kakšno zvezdo. V kar nekaj od teh prostorov je prepovedano uporabljati fotoaparat (edino pravilno!), tako si večino dragih spominov ujameš le zase. Tudi srečanje z Madonnino hčerko in zabavo v ROCKAWELL klubu, ki je posebno doživetje.

 Druženje z vročim mestom je prehitro minilo in vse smo se strinjale, da se še vrnemo. HVALA Natalija!  


Kopalke za “Miami avanturo” sem našla v prodajalni WOMEN’SECRET, v City Parku. Pokukaj na njihovo FB stran in preveri nove modele za to poletje. Všeč bodo tudi tebi! Jaz že komaj čakam, da svoje spet odpeljem nekam na toplo – kmalu! ;)