Diši po Božiču.

  Woow, december je že pred vrati in morda sem tudi s tem razlogom obiskala to delavnico …


Mala Kmetija se skriva v kraju Škalce pri Slovenskih Konjicah in je s ceste komaj opazna. Ko stopiš skozi vhodna vrata, te pričakajo na policah lično zloženi domači izdelki in objame te vonj pravkar pečenih piškotov in odličnega čaja. Takoj se počutiš prijetno domače ali “Hygge”, kot bi rekli Danci. Sploh, ker je zunaj bril veter, a v skupnem prostoru v peči tlel ogenj …

Medtem ko smo se z Žano pripravljale na fotografiranje naših izdelkov, je lastica Branka veselo poskakovala v svoji domači kuhinji in nam pripravljala “brownie s hruško v vinu”. Se je lahko jutro začelo še bolje?

Več o Mali Kmetiji najdete na njihovi FB strani: Mala Kmetija.


Prijetno preživet dan so začinile še ostale udeleženke, ki so vsaka s svojo kreativnostjo doprinesle h še večji raznolikosti skupine. Podlage, rekviziti in izdelki so švigali sem ter tja, Žana nam je vmes svetovala s svojimi idejami in na koncu so od vsake od nas nastale prav lepe fotografije.

Tukaj nekaj mojih utrinkov, ki so nastali na delavnici stiliranja Sol in Poper:

To krasno in okusno torto je na delavnico prinesla Anamari, ki slaščice peče za svoj hobi. Ta lepotica ni potrebovala veliko, da je izgledala čudovito.

Daša oblikuje keramične izdelke. Za tole fotografijo sem si izposodila njene prikupne skodelice.

Riba Alenka je prepoznavna po svojih lesenih deskah in ribicah, ki se lahko uporabljajo za različne namene.

Še malo pa bo čas za smešne Božične puloverje. Tega lahko dobite v prodajalni Sportina (Marx).

Tanjina posebnost so dobrote iz pirine moke. Skutin in jabolčni zavitek sta takole bahavo pozirala …

Foto: Žana Kapetanović


In tako, polna novih idej, čakam na december. Na vse dobrote, dišave, okraske, prijetna druženja in ostale prijetne (“hygge”) stvari, ki gredo zraven. Delavnica je bila super uvod v praznično dogajanje, ki se te kar malo “prime”.

Tale dan se nas bo zagotovo še nekaj časa držal. Hvala vsem! :)