LJUBEZEN v trikotniku.

 Potrebuješ le te tri stvari …


Ko sem želela popestriti del bele stene v že obstoječem domačem kotičku nisem imela v mislih ljubezenski trikotnik. Tudi zato, ker se ta še nikoli ni izkazal za dobrega, ampak preprosto mi je blizu ljubezen do trikotnikov kot likov. Kot simbol je pomembno tudi kako je obrnjen, a tokrat se nisem ukvarjala s tem – zanimal me je le kot okras na steni.

Kako si lahko hitro in enostavno narišeš trikotnike na steni tudi ti? Potrebuješ valjček, zaščitni trak in zmagovalno barvno kombinacijo, pa začnimo!

Uporabila sem tri svetlejše odtenke priljubljenih barv: barvo lososa, sivo in mint barvo. Izbrala sem jih po obstoječi Helios barvni paleti in v njihovem Premium centru v Domžalah so mi namešali željene odtenke. Pri tem je dobro vedeti, da je odtenek na barvnih lističih vedno svetlejši kot bo barva dejansko izgledala na steni, ko posuši. Tako svetujejo, da vedno izberemo en svetlejši odtenek barve.

Z najožjim zaščitnim trakom sem na steni ustvarila mrežo trikotnikov. Super je, da za to ne potrebujemo posebnega matematičnega znanja ali načrta – naj tudi vas vodi domišljija. Potrebno je le paziti, da so linije ravne.

Za barvanje sem izbrala najmanjši valček, saj so tudi trikotniki manjši. Ker je Helios Spektra visoko pokrivna barva je dovolj že en sam sloj. Jaz sem ( za vsak slučaj ) vseeno nanesla dva.

Za barvanje sem izbrala najmanjši valček, saj so tudi trikotniki manjši. Ker je Helios Spektra visoko pokrivna barva je dovolj že en sam sloj. Jaz sem ( za vsak slučaj ) vseeno nanesla dva.


Trikotniki so se lepo zložili in steni dali novo, zanimivo podobo, ki si jo lahko privošči vsak. Ker gre za manjši detajl v kombinaciji z nežnimi odtenki barv, je takšen »modni dodatek« lahko prisoten v predprostoru, dnevni sobi, spalnici ali v delovnem kotičku.

Se je še kdo zaljubil? Mini preobrazbo lahko (preizkušeno!) izvedemo tudi v deževnem dnevu! ;)


Okrasna blazina se je s svojimi trikotniki lepo zlila v celotno sliko. Izbrskala sem jo v spletni trgovini ZENDOM.


Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

Fotografirano z novim Fuji x70.

Objavljeno v majski številki revije Lisa Moje stanovanje.


 Poglej še, kako smo prenovili manjšo SPALNICO. Razlika je očitna!