Vsak bi si želel spati v tej sobi!

Ko HOSTEL odraste in postane HOTEL.


Korte so manjše naselje v slovenski Istri, v katere se zaradi mirne okolice in slikovite pokrajine, ki me malo spominja na Toskano, zaljubiš na prvi pogled. Prvo srečanje z njimi je bilo zame filmsko, saj sem bila v teh krajih zaradi snemanja, drugo je bilo še slajše, saj sem dobila priložnost, da svetujem pri prenovi sob v Hostlu Stara Šola Korte.

Gostje pri njih so že nekaj časa predvsem mlade družine in pari, ki uživajo v pohodih in kolesarjenjih po čudoviti pokrajini, so se odločili prostore hostla preurediti, ustvariti prostor za miren oddih v naravi in se tudi s sobami približati hotelski ponudbi.


SOBA PRED PRENOVO


Želeli smo se znebiti videza študentske sobe in jo približati podobi hotelske sobe, da bo za goste privlačnejša.


Prevladujočo zeleno barvo sem zamenjala za peščene odtenke, a jo vseeno ohranila pri detajlih in dodatkih. Tudi zato, ker so ploščice v kopalnici ostale zelene. Do višine 220 cm smo v sobi stene prepleskali v svetlo rjavo barvo SPEKTRA LATEX mat, oznake G116. Preostanek sten pa je dobilo svetlejšo oznako, in sicer F113.

Tokrat sem se odločila, da na svetlejšem odtenku barve dodam borduro oljčne vejice v svetlo olivnem odtenku oznake S063.


Za nočni omarici sem izbrala kar manjši mizici in ju dopolnila s klubsko mizico ob kavču. 1/3 vsake noge sem na koncu pobarvala z istim odtenkom barve kot oljčno vejico, a da sem tokrat uporabila akrilno barvo za les. Vse barvne odtenke so mi zmešali v Helios Premium centru v Domžalah.


SOBA PO PRENOVI

V sobi smo zamenjali tudi posteljni okvir in omari, ki se lepo ujemajo z novo barvno podobo prostora, dodali še zavese in okrasne blazine, ki sobi prinašajo svežino.  Zelena barva se zlije v celoto tudi s kopalnico. Namesto pograda sedaj stoji kavč, ki se lahko uporabi kot dodatno ležišče. Risbe kamnitih hiš iz sosednjega naselja Krkavče odlično zaključujejo zgodbo sobe in dajejo pridih istrskega okolja. Avtor risb s tušem je  Boris Koteski.

Ko smo sedeli v končani vzorčni sobi smo bili sklepčni, da se ta eleganca prenese na vse sobe. Veselim se nadaljnjih preobrazb prostorov z željo, da jih bodo tudi gostje sprejeli za svoje.

VABLJENI v idilično slovensko vasico – KORTE!


 Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

Objavljeno v junijski številki revije Lisa Moje stanovanje, fotografirano z novim Fuji x70.

HVALA Mihi in Katarini!


 Poglej še, kako lahko hitro in enostavno dekoriraš belo steno – TUKAJ.