Jin & Jang

 V iskanju ravnovesja


Za moj mini projekt sem si tokrat sposodila filozofijo starega kitajskega simbola Taijitu, ki predstavlja dve nasprotni dimenziji, ki v nenehnem iskanju ravnovesja predstavljata eno. Jin označuje ženskost, temo in jang njegovo nasprotje – moškost, svetlobo. Na prvi pogled se ti dve sili zdita nasprotni, a sta neločljivi.

Neločljiva sem tudi z barvami Helios. Izbrala sem črno HELIOS TESSAROL akril emajl barvo, ki bo v svoji brezčasni lepoti nasprotje beli steni. In kako se je iskanje ravnovesja začelo?

Če ste spremljali oddajo Misija je mogoče, ste morda že videli, kako sem v eni izmed otroških sob leseno gajbico spremenila v nočno omarico. Na njo sem pritrdila še svetilko in pogrnila z usnjenim kosom, ki je kot odvečen material pri izdelavi sedežnih garnitur dobil nov namen.

Leseni gajbici pa sem tokrat rešila pred jesenskim opravilom nošenja sadja in ju spremenila v moden kos, ki ustreza bolj mestnim poljanam. Čeprav sem si na ta način uredila police v svoji sobi že v osmem razredu, so leseni zabojčki odlična in ugodna ideja v prav vsakem času.

Najprej sem gajbici pripravila s HELIOS TESSAROL akril osnovno barvo za les. Tanek sloj sem lepo premazala po celotni površini in počakala, da se posuši.


Po približno šestih urah sem nadaljevala s končnim slojem HELIOS TESSAROL akril emajl barve. Črna barva (na voljo je v sijajni ali satin različici) je tudi lepo prekrila vse madeže na leseni površini in jo dodatno zaščitila.

En sloj črne barve je bil čisto dovolj in po popoldnskem sušenju sem že nestrpno sestavljala svojo črno – belo harmonijo na steni. Poglejte, če mi je uspelo:

 

 

Sedaj že urbani gajbici sem pritrdila na belo steno in ju ‘stilirala’ z ostalimi črno – belimi dodatki. Stene si lahko na ta način popestrite tudi v hodniku, kjer lahko gajbice služijo kot manjša odlagalna površina, v otroških sobah v pisanih barvah pričarate veselje vašemu otroku ali v bralnem kotičku za vaše najljubše revije in knjige. Super so tudi za delovni prostor,  z risalnimi žebljički pa lahko nanje pritrdite marsikaj.

Možnosti je veliko, malo vklopite svojo domišljijo – za barve pa poskrbi Helios! ;) In še: želim vam, da bi vsak našel svoje dopolnjujoče si naprotje, ki tvori celoto – pa naj bo to v barvah ali v vsakdanjem življenju!


Več o uporabljeni barvi najdete na spletni strani www.soncne-barve.si ali obiščite trgovino MAVRICA.