Drevesce z juga …

ali zakaj je Zanzibar vreden obiska!


Obujam spomine na lanski topel december, ko sem namesto po snegu – bosa hodila po belem pesku tam na “cvetočem otoku” kot pojejo Čuki. Da so se ob tem ušteli glede zahajanja sonca je jasno, ampak palme, banane in kokosi pa so zagotovo tam. Sploh me je očaral mango, ki ga obožujem! Na dnevnem meniju pa je bil tudi “chicken curry” ja, z mangom! In ker v Paje, Ocean Restaurant, kjer sva zahajala na slastne večerje niso še imeli drevesca, sem se odločila, da jim ga podarim. Nisem se odpravila v “džunglo”, dovolj je bil le sprehod po obali in nastalo je tole:

 Ker je drevešček lahko visel samo ob teh stikalih, sem jih zavila v špago kot darilo in ovira je bila rešena. ;)


Zanzibar je čaroben!

Samo ležanje v viseči mreži pod palmami in gledanje v neskončno modrino daje pomirjujoč občutek. Tukaj lahko ležiš cel dan, s knjigo v roki, malo zadremaš in vmes še kaj prigrizneš. Sončenje na direktnem soncu je “opasno”, tako je zavetje v takšni senci nujno. Pravi zen za nekoga, ki se želi odmakniti od ponorelega sveta – ja, tukaj je prostor za to, pravi balzam za dušo.

 

Sta ti všeč majčki Boginja in Bojevnik? Več o njih TUKAJ. ;)

 The Rock Restaurant je še eden od skritih zakladov na otoku, ki jih je vredno obiskati.

Mr. Kahawa je prijeten bar v Paje – mestu, ki je med drugim tudi pravi raj za vse kajterje ali tiste ki to želite postati. Pri njih imajo odlično tradicionalno hrano pripravljeno na sodoben način. Kava je odlična!

IMG_8914

Branje na terasi Z hotela v mestu Nungwi zna biti zanimivo, ko se ti pridružijo mini gekoni. :)

IMG_9298

 Pongwe Bay Resort vodi italijan, ki se je pred leti zaljubil v otok in v svojo sedanjo ženo. Tukaj je prava oaza miru.


Poleg teh biserov jih obstaja na svetočem otoku še kar nekaj, ki sva jih obiskala. Staro mesto Stone Town, ogled “poti začimb”, izlet do atola Mnemba iz mesta Nungwi in obisk Seaweed centra, kjer iz morske trave in ostalih rastlih na otoku pridelujejo naravno kozmetiko. Zanzibar je poln skritih, zanimivih kotičkov, ki so idealni za počitnice v dvoje. Ob mrzlih dneh me te fotografije spet pogrejejo – naj tudi tebe ali še bolje, če le imaš priložnost ga obišči in se prepričaj o čarobnosti Zanzibarja kar sam-a! ;)