DELOVNI KOTIČEK

… V MANJŠEM STANOVANJU.


Delo od doma zna biti zelo ugodna stvar, ker se praktično že zbudiš na delovnem mestu, a hkrati zahteva tudi več discipline. Fino je, da imamo za to urejen poseben prostor. Če ste torej eden izmed tistih, ki svoje projekte opravlja na daljavo ali pa si samo želite imeti poseben kotiček za tisti čas, ko uporabljate računalnik in sestavljate svoj tedenski urnik – je tale ideja prava za vas!

Na malo več kot štirih kvadratnim metrih si lahko ustvarite kreativni prostor, ki vas bo povabil k sebi vsakič, ko ga pogledate. Tokrat sem si za prenovo pomagala z dekorativnimi WallArt 3D ploščami, ki sem ji prilepila na del stene ob omari. Za vse skupaj sem potrebovala le en dan. Poglejte, kako se lahko tega projekta lotite sami.

KOTIČEK PRED PRENOVO


POTREBNI PRIPOMOČKI:

- HELIOS Spektra Latex Mat notranja zidna barva
- NEOSTIK Montažno lepilo ekspres
- NEOSTIK Akril
- Manjši valjček in posodica za barvo
- »WallArt 3D« dekorativne plošče
- Zaščitna folija ali papir, zaščitni trak


POSTOPEK

Za prenovo sem izbrala dekorativne WallArt 3D plošče, ki sem jih nalepila na del stene ob omari v dnevni sobi. Na hrbtni strani dekorativnih plošč sem po robovih in na stikih plošče s površino zidu, nanesla Neostik MONTAŽNO LEPILO EKSPRES.

Plošče sem lepila v dveh navpičnih vrstah po 5 kosov. Z njimi lahko prekrijete celo steno ali pa si zamislite čisto svojo postavitev. Plošče lažje postavite v pravilno linijo, če si pri tem pomagate z vodno tehtnico ali z aplikacijo na pametnem telefonu. Aplikacijo lahko prenesete na svoj telefon in ta pripomoček vam bo vedno na dosegu rok, tudi pri vaših prihodnjih ‘naredi sam’ opravilih. Nalepljene plošče dobro pritisnite ob zid, da se dobro primejo stene po celi površini.

Stike med ploščami sem zapolnila z Neostik AKRIL, tesnilno maso na akrilni osnovi. Pri zapolnjevanju stikov z maso sem si pomagala kar s plastično kartico. Ko se bela masa posuši, njeno površino lahko dodatno zravnate s finim brusnim papirjem.

ZANIMIVOST

Uporabljene stenske dekorativne plošče so ekološki zdelek, ki ga je mogoče tudi reciklirati. Narejene so iz naravnega materiala, ki ostane pri predelavi sladkornega trsja. Vlaknasta kaša, ki je ostanek pri proizvodnji trsnega sladkorja, je ena izmed najbolj obnovljivih surovin, saj lahko sladkorni trs žanjemo tudi trikrat letno.

Nadaljevala sem z nanosom svoje izbrane barve. Za barvanje plošč sem izbrala manjši valjček, da sem njihovo površino lahko v celoti lepo prekrila. Zidna barva Spektra LATEX MAT je odlično prekrivna, zadostuje že en sloj nanosa. Ker pa sem želela še večjo intenzivnost barve, sem dodala še en sloj.

Plošče sem pobarvala zelo hitro, saj je bila površina majhna, le nekaj kvadratnih metrov. Tak projekt brez večjega napora lahko zaključite v enem samem dnevu. Iz lastnih izkušenj svetujem, da z deli začnete dovolj zgodaj. Vsak material, ki ga nanašate, se mora namreč dobro posušiti, preden začnete z nanašanjem naslednjega.

DELOVNI KOTIČEK PO PRENOVI

Izbrala sem visoko mizo in stol, ker se lepo podata prostoru in ga skupaj s pobarvano steno na videz podaljšata. Relief plošč poskrbi za razgibanost prostora in daje kotičku čisto svoj, poseben karakter. Zelena barva pistacije ni preveč intenzivna in se lepo zlije s prostorom. Dodala sem še prosojne zavese, ki omehčajo prehod med steno in oknom.

Palme in zelenje v stanovanju obožujem, zato sem jih vključila v ta kotiček, ki je postal prava mala džungla. Prenovljeni kotiček je moja nova oaza sprostitve, kjer se pri svojem delu počutim dobro, obenem pa vir kreativnega vzdušja.


Uporabljeni izdelki blagovne znamke Helios so na voljo v vseh bolje založenih slovenskih trgovinah z barvami in gradbenim materialom.

Več namigov za vaš dom: www.helios-deco.com  // Ideja, izvedba in foto: JK DIZAJN v sodelovanju s HELIOS barvami.

>> Poglej si moj PREJŠNJI PROJEKT.