Delite svojo posteljo!

 

Z nosorogom, veverico ali s kitom.


Sicer malce nenavadna kombinacija sploh, če si predstavljate te zverinice v naravni velikosti. A takole lepo ukročene in udomačene so lep dodatek za v prostor. Figure živali (seveda ne prave!) so še vedno letošnji trend pri dekoraciji doma, če torej še nimate nobene, si jo lahko zašijete kar sami.


Urška je pred časom prišla k meni z željo, da ji naredim okrasno blazino v obliki veverice. Kje si zdaj našla veverico!? Sem si takrat mislila in se praskala po glavi, že delala v glavi možne variante, ko mi je pod nos pomolila tujo revijo z notranjo opremo. V njej so bile predstavljene prikupne živali, kot okrasne blazine na postelji in kavču. A, lej jo veverico!

Zavihajte rokave:

Na trši papir sem najprej “na oko” narisala približno podobo veverice, določila pozicijo očesa, smrčka in ust. Izbrala sem debelejši filc in mojo šablono narisala nanj. Izrezala sem seveda dve strani živali (potrebujete dobre škarje!) in najprej na vsako naredila okrasne šive, poljubno po celi obliki. Tudi smrček in usta sta narejena na ta način, samo s šivi. Nato sem izrezala odprtino za oči in jih naredila iz belega filca s krogcem na sredini. Bel košček filca (za oko) naj bo za centimeter širši od same odprtine, saj se tako “blago” lažje zašije.

Obe figuri sem namestila skupaj in jih prišila okoli, po robu. Ne glede na to, da pride dvojna plast filca kar debela, je tudi mehka in šivanje niti ni tako zelo težko. Je pa super, da se vam nikamor ne mudi. Ne pozabite pustiti nekje 10 cm dolgo odprtino, ki jo zaprete po tem, ko žival napolnete s polnilom za blazine. Čeprav se na prvi pogled zdi, da ne bo potrebno veliko polnila, se izkaže, da ni tako. Blazina mora biti v tem primeru bolj kompaktna in najbolje je, da lepo postopamo polnite in enakomerno razporejate polnilo po celotni notranjosti. Nato se je potrebno potruditi še zašiti odprtino in “operacija” je uspela!

Nad veselim glodalcem sem bila na koncu prijetno presenečena, čeprav se je sprva zdel to trd oreh, oziroma lešnik. In še Urška je bila vesela nad mojim izdelkom. Seveda se nisem mogla ustaviti samo pri eni živali, takoj je padla ideja še za nosoroga in kita. V planu imam narediti še sovico in žirafo. Ne se ustrašiti, če boste doma pri meni kdaj zagledali cel živalski vrt!

Je pa dovolj že samo ena, da vam popestri monotono sedežno. In pozor! Primerne so za “otroke” vseh starosti. ;)

 Na koncu je bilo poziranje pred fotoaparatom neizogibno in veselo druženje poteka še danes – na kavču, stolu ali v postelji. ;)


Na vprašanje v zvezi z izdelovanjem teh prikupnih zverinic, vam z veseljem odgovorim: