Amsterdam

ali “bog je v detajlih”.
 ~ 2. del ~


Ko se ob deževnem dnevu včasih komaj spravim od doma, se spomnem na ulice Amsterdama in kolesarje, ki tam neusmiljeno poganjajo ob vsakem vremenu. Punce takrat ne nosijo preveč make-upa, saj bi bile črne pod očmi že pri naslednjem vogalu. Le rdeča šminka zdrži in mokri lasje jih očitno ne motijo. Tega se je navadila tudi moja druga gostiteljica, ki v Amsterdamu živi komaj nekaj mesecev in pravi, da je “to, to!”

Z navihanim nasmehom in toplim objemom naju sprejme Sivia, ki jo mnogi poznate kot lastnico spletne trgovine SISI shop. V njej najdete edinstvene kombinacije izbora različnih blagovnih znamk za dom, oblačila in modne dodatke. Ker tudi mene zelo privlači skandinavski dizajn in retro videz, me je njen novi dom očaral. In vedno znova se mi oglaša misel legendarnega nemškega arhitekta Ludwiga Mies van der Rohe-ja: “God is in Details.”

 Obvezni slastni dodatek k čaju – karamelni vaflji! Mnjami!

Oblikovalca Eames  pravita, da detajli niso detajli – ti dizajn ustvarijo. Njuni stoli so perfekcija še danes in se odlično podajo v sodoben interier.

Te prikupne skodelice in skledice najdete na spletni strani SISI shop.

Všeč mi je velika masivna “starana” miza, kot osrednji element v dnevnem prostoru – prostor, kjer se zdrži družina in prijatelji.

Retro nizka omarica s prenovljenimi ročaji – ljubko!

 “House doctor” -  predalnik na kolesih.

Moje oko takoj opazi tudi nekaj “slovenskega” – počivalnik REX. Če ste zamudili mojo objavo o prenovi tega, malo starejšega lepotca, si jo lahko pogledate  TUKAJ.

Kramljanje s kreativnimi ljudmi me vedno inspirira in želim si še več takšnih obiskov. Nove ideje kar same najdejo pot k uresničitvi – hvaležna!


Pišite mi, če imate tudi vi zanimiv interier, vreden obiska – pridem! :) In če ste zamudili moj prvi obisk, ki je bil pri Alenki v Amsterdamu, si ga lahko pogledate TUKAJ.


Tako bodite v življenju in pri svojem delu pozorni na detajle, ne glede na to, kako majhni so, saj le ti bogatijo naš vsak dan. ;)