Poročni makrame

 Za tvoj sanjski dan?


Če še nisi slišal-a za besedo “makrame” – se morda spomniš spletenih sovic na palici, ki so visele na stenah naših babic? Nekateri so se tovrstnega vozljanja učili tudi v šoli, danes pa je ta umetnost postala ponovno zelo moderna. Sama inspiracijo iščem na Instagramu, sicer pa izvira iz arabskega sveta in sega v 13. stoletje.

Za boljšo predstavo, nekaj zavozlanih idej: TV AMBIENTI.

Vozlanja različnih vzorcev sem se lotila pred več kot enim letom, že dolgo prej sem jih občudovala na daleč in nekega dne, ko sem ob reki našla lepo palico, sem se spomnila, da bi jo končno lahko uporabila. Od takrat je nastalo že kar nekaj unikatnih makramejev, ki so našli svoj dom tudi onkraj mojega. ;)

Več na mojem Instagram profilu: janakoteska.

Ko sem letošnje poletje dobila naročilo za izdelavo poročnega makrameja, sem se najprej kar malo ustrašila, če bom to sploh zmogla, ker sem jih dosedaj vozlala le v manjših dimenzijah. 160 cm x 200 cm ni tako majhna velikost. Sem pa imela dovolj časa, le organizirati sem se morala in načrtovati tudi sestavljiv, lesen okvir.

Ure načrtovanja in vozlanja so se obrestovale, ko sem od daleč (kar malo važno) pogledovala moj izdelek. S cvetličarjem sva se uskladila glede dekoracije rož in skupaj smo ustvarili krasen poročni kotiček ter kuliso za fotografiranje pred Vilo Vipolže.

Saša in Gorazd >> hvala za zaupanje in naj bo srečno zavečno!

Fotografije: Rok Mlinar


In še koristen namig: leto 2020 je bojda ugodno za poroke! ;) Poročno kuliso lahko spletem po vajinih željah in jo prilagodim stilu poroke. Za več informacij o naročilu ali najemu me kontaktiraj: